De meeste internet abonnementen die Nederlanders afsluiten zijn onderdeel van een alles in 1 pakket. Dit staat voor internet, televisie en bellen. Als de drie diensten tegelijk worden gekozen dan wordt er een korting gegeven op de bundel. Bij het vergelijken zijn er verschillende keuzes. Je kunt kiezen voor een alles in 1 pakket, internet met bellen, internet met televisie en alleen een internetverbinding. Als je deze keuze gemaakt hebt dan kun je een postcode check doen. Door het invoeren van je postcode wordt direct een overzicht getoond met beschikbare abonnementen op je adres. Nu begint het vergelijken pas echt. Uit de lijst met beschikbare abonnementen moet je een keuze maken. Dit doe je door ten eerste te selecteren op de laagste prijs en vervolgens kun je de aanbiedingen nog verder filteren als je dat wilt. Bekijk vervolgens de pakketten die bovenaan worden getoond en of deze aan je eisen voldoen. Ga de pakketten langs tot je bij het eerste abonnement aankomt dat volledig geschikt is en past bij je situatie.

Met of zonder bellen

Het alles in pakket heeft bellen als onderdeel van het pakket. Voor veel Nederlanders is dit niet meer nodig waardoor veel mensen overgaan tot het afsluiten van een internet + televisie abonnement zonder de optie om te kunnen bellen. “Dit is een verstandige keuze op het eerste gezicht maar het kan voordelig zijn om te controleren wat de kosten zijn als ook de beldienst afgenomen wordt”, volgens Nick Berends van Internet-abonnement.com. “Er zijn providers die hetzelfde tarief vragen voor een alles in pakket als een internet + televisie abonnement. De provider biedt het bellen dan in feite gratis aan als onderdeel van het alles in 1 pakket. Als je het vrijwel niet gebruikt dan is het niet nodig zou je denken maar het kan de kosten voor de mobiele telefoon verminderen”. Meerdere providers bieden de mogelijkheid om gratis te bellen op specifieke tijden waardoor er bespaard kan worden op de belminuten van het mobiele telefoon abonnement.

Welke snelheid heb je nodig?

Controleer welke snelheid je huidige internetverbinding heeft met een internetsnelheid test. Ben je tevreden met de snelheid van je huidige internetverbinding of is het niet snel genoeg? Dit is te merken aan de tijd die je nodig hebt om een bestand te downloaden of hoe video’s afgespeeld worden. ADSL internet heeft een snelheid van 10 Mbps tot 100 Mbps terwijl glasvezel internet een snelheid heef van 100 Mbps tot maar liefst 1000 Mbps. Dat is tien keer zoveel snelheid als de snelste ADSL internetverbinding. Welke pakketten en bijbehorende snelheden beschikbaar voor je zijn is afhankelijk van waar je woont. Over het algemeen geldt dat hoe sneller het internet, hoe meer je betaalt voor het pakket.

Voordat je een pakket besteld

  • Heb ik een huistelefoon nodig?
  • Welke snelheid past bij mij?
  • Kan ik glasvezel internet krijgen op mijn adres?
  • Wat is het prijsverschil tussen alleen internet en internet + telefoon?
  • Kan ik de maandelijkse kosten van het pakket betalen?