In de loop der jaren heeft het gebruik van webmail steeds meer aan populariteit gewonnen. Hoe komt dat eigenlijk? Door de toename in het internet gebruik, zijn ook meer mensen mail gaan gebruiken. Mail is vaak het meest gebruikte communicatiemiddel binnen een bedrijf. Denk maar eens aan docenten die met elkaar communiceren of aan een bedrijf waar meerdere medewerkers op kantoor. Door middel van een link kan je vanaf ieder gewenste locatie inloggen, bijvoorbeeld ook vanuit huis en dat is natuurlijk reuze handig. Het is dan ook belangrijk om de link goed te onthouden zodat je overal en altijd kunt inloggen.

Het voordeel van webmail

Zoals gezegd heeft webmail het grote voordeel dat je vanaf iedere gewenste locatie in kunt loggen. Als je bijvoorbeeld mail ingesteld hebt op de computer op je werk, kun er niet bij als je thuis bent. In sommige gevallen kan dat erg lastig zijn. Met webmail heb je je mail dus altijd bij de hand. Een nadeel van webmail is dat je vaak een beperkte ruimte hebt. De mailserver loopt op een bepaald moment vol. Je moet dan mail verwijderen om weer ruimte vrij te maken. Je kunt dan beter over schakelen naar bijvoorbeeld een Exchange oplossing. Wil je meer weten over webmail inloggen? Ga dan eens naar deze website.

Webmail gebruiken

Binnen bedrijven wordt er veel gebruik gemaakt van webmail. Maar dat niet alleen, ook particulieren maken gebruik van webmail. Telenet is bijvoorbeeld een provider die webmail aanbiedt. Als je hier een abonnement voor televisie, internet of bellen afsluit, kun je hier ook webmail krijgen. Je krijgt dan een eigen e-mailadres met ruimte voor je mail. Via een speciale link kun je dan inloggen om je mail te checken. Er zijn meer aanbieders die dit aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan Proximus, Base, Priorweg, Belgacom en ga zo maar door. Als je dus webmail wilt afsluiten, zou je kunnen kiezen voor een van deze providers.