Intranet is een online systeem dat gebruikt wordt om verbindingen te leggen binnen organisaties. Het gesloten netwerk zorgt voor een efficiënte communicatie tussen medewerkers. Waar vroeger Intranet alleen gebruikt werd bij grote organisaties, is het tegenwoordig ook interessant voor kleinere organisaties. Het werkt erg gemakkelijk en zorgt ervoor dat een organisatie goed en efficiënt functioneert.

Intranet wordt ook wel “digital workplace” genoemd, of in het Nederlands “digitaal werken”. Met Intranet kunnen medewerkers hun communicatie goed op elkaar afstemmen. De bedrijfsprocessen van de organisatie zullen geoptimaliseerd worden bij het gebruik van Intranet.

Als we kijken naar de “online” toekomst mag Intranet in 2018 echt niet meer ontbreken binnen jouw organisatie.

Mogelijkheden van Intranet

Vrijwel alles is mogelijk met Intranet. Denk bijvoorbeeld aan agenda’s, takenlijsten, HR systemen en communicatie met collega’s. Het zorgt voor een overzichtelijke online ruimte waar al je werkbestanden in te vinden zijn. Denk aan: loonstrookjes, reiskosten, verlofaanvragen, taakverdeling, projecten, deadlines en nog veel meer. Eigenlijk is een kantoor bijna overbodig bij het gebruik van Intranet.

Enkele voordelen

  • Productiever
  • Betere communicatie
  • Minder operationele kosten